Боровец

Зимата е тук – Боровец Ви очаква!

А планинските ни курорти отдавна се подготвят да посрещнат много туристи и гости. Сред най-посещаваните от тях и тази година несъмнено ще бъде Боровец. Това прекрасно място, простиращо се по северните склонове на Рила, действително предлага едни от най-добрите условия за спорт и развлечение.
037_003_BorovecБоровец е и най-старият планински курорт у нас, обявен за такъв още през 1896 година. Той е и най-близко разполагащият се до столицата курорт, правещ го предпочитан от софиянци, но не само от тях. Истината е, че той привлича и много чуждестранни туристи като това не е толкова странно, имайки предвид  удобствата, предлагани в разкошните комплекси и отличните условия за зимни спортове.
На любимото си развлечение ще се радват всички почитатели на сноуборда, алпийските ски, ски бягането,  фристайла и фрирайда! Абсолютно никой няма да остане разочарован от пистите на Рила, особено когато са съчета с такива поразителни зимни пейзажи!
037_005_BorovecЩо се отнася до ски пистите – тук те са двадесет и четири на брой. Общата им дължина е почти шестдесет километра. Сред тях се отличават трасета за напреднали, за експерти, а също и за начинаещи, разбира се! Най-високата ски точка в курорта се разполага на завидните 2560 метра надморска височина, а най-дългата писта е цели дванадесет километра!
037_006_BorovecЗа ски бягане пък са предвидени тридесет и пет километра писти. На разположение са цели осем писти за по-екстремно настроените сред Вас, които искат да опитат и емоциите от нощното каране!
Боровец ще Ви остави наистина удовлетворени! Съвсем не случайно градът е бил избиран двукратно за домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски стил. Повече от десет пъти тук провеждани са и състезания за Европейската купа. А това е безспорно свидетелство и признание за отличната база, надеждните съоръжения и перфектните условия, на които можете да се радвате и Вие по време на ваканцията си тук.
037_008_BorovecВ Боровец гарантиран ще бъде и комфортът Ви! Всеки, решил да отдъхне в курорта, ще остане впечатлен от елегантните хотели, къщи и комплекси в Боровец, предлагащи изобилие от удобства, услуги, екстри, процедури!

Видяно: 107 пъти

Коментари