Разлог и алея "Стъпалата"

Разлог и прелестната Панорамна алея „Стъпалата“

Разлог

Разлог

Разлог е едно сред множеството прелестни кътчета у нас, което би било перфектна дестинация за семейната Ви екскурзия, а защо не и за разходка с приятели. Разположен югозападната част на България, градчето се е сгушило в котловината измежду трите най-живописни планини у нас – величествената Рила, прелестния Пирин и гостоприемните Родопи. Само локацията му подсказва за невероятните гледки и дивната хубост, на която ще се наслаждавате от тук. И градчето наистина привлича множество туристи – едни привлечени от неописуемите природни картини, други – от спокойствието и приятната атмосфера, царящи тук, трети – от интересните забележителности и места, които могат да бъдат видени тук.

Разлог

Разлог

Към която и от тези групи да се причислявате, то определено няма да останете разочаровани, защото Разлог умее да впечатлява своите посетители. А от съвсем скоро Разлог се радва и на една нова туристическа атракция, която определено ще предизвика любопитството Ви. Става въпрос за уникалната Панорамна алея „Стъпалата“, открита на шестнадесети април тази година.

Алея "Стъпалата"

Алея „Стъпалата“

Тя се извисява над града и включва множество интересни атракции. Алеята ще Ви отведе до най-високата точка в местността, а именно емблематичният за града хълм Голак. Пътеката е изградена по европейски проект, като интересен факт е, че огледален проект е изработен и в град Гевгелия в Македония.

Алея "Стъпалата"

Алея „Стъпалата“

Главната забележителност на панорамната алея е дванадесетметровата кула, разполагаща се на върха на хълма. Изкачването по нея е възможно, а от най-високата ѝ точка се открива прелестна гледка към планините и града. По пътеката пък има множество интерактивни табла и прекрасни кътове, в който да се настаните удобно и от които да се любувате на приказната гледка. Множество са спирките за релакс, пейките и шезлонгите, както и дървените люлки на които се радват малки и пораснали.

Панорамна тераса

Панорамна тераса

Друго интересно за Панорамна алея „Стъпалата“ е това, че тя носи името на един от най-любопитните природни феномени в Пирин планина, към която ще имате перфектен изглед от тук. Той представлява седем на брой стърчащи мраморни зъбера, наредени един под друг и образуващи формата на стълби.
Алеята има потенциала да се превърне в любимо място на родните, а и на чуждестранните туристи, благодарение на лесния си достъп, на прелестните картини, откриващи се от тук, както и на всички онези приятни кътчета, в които всеки може да се настани, да релаксира и възхити на дивната хубост!

Алея "Стъпалата"

Алея „Стъпалата“

Ако Ви се е приискало да видите с очите си великолепната гледка, откриваща се от това ново забележително място край Разлог, то можете да се подсигурите, резервирайки стая в приветливия Комплекс „Елена“, намиращ се съвсем близо.

Компклекс "Елена", с.Баня, Разлог

Компклекс „Елена“, с.Баня, Разлог

Видяно: 9891 пъти

Коментари