Untitled-1

Изключителните свойства на термалните извори в курортното селище Минерални бани!

Курортното селище Минерални бани е едно от удивителните кътчета в България. Намира се в Източните Родопи – място, прочуто с хубостта и дивната си природа. Разположено на осемнадесет километра от град Хасково, курортното селище също може да се похвали с великолепни гледки и множеството забележителности, които бихте могли да посетени из околността.

Преди всичко друго, обаче, Минерални бани е балнеоложки курорт, спечелил славата си на един от най-добрите още през епохата на римляните. Четиринадесетте термални извора са наистина ценно природно богатство, при това единствено по рода си.

Минералната вода тук е уникална по своя химичен състав и има изключителни свойства. Смята се, че има само две места в света, където се лекуват заболявания на периферните кръвоносни съдове – това са селището Минерални бани в България и Карлови Вари в Чехия.
Родният балнеолечебен курорт е известен по света с това, че тук се лекуват болестта на Бюргер и болестта на Рейно.

02

Често за минералната вода тук се казва, че е водата на красотата. Тя има високо съдържание на сяра, манган, калий, натрий, магнезий. Те подпомагат подхранването на кожата. Процедурите с нея правят кожата по-стегната и млада. Резултатите са видими само след две-три процедури – толкова са необходими за заличаването на фините бръчки. Високото съдържание на минерални вещества спомага бързото заздравяване на рани и белезите от акне, заличава трайно пигментни петна.
Минерални бани е мястото, където се лекуват и много кожни заболявания като например екземи, дерматит, уртикария, невродермит.
Тук е мястото, където ПСОРИАЗИСЪТ СЕ ЗАЛИЧАВА ПОЧТИ ДО ИЗЛЕКУВАНЕ!

А по време на престоя си в курортното селище, ще имате възможността да посетите и разгледате и множество забележителности. Крепостта „Свети Дух“, защитената местност Аида, Орлова скала, Пробития камък, резерват Борака са сред местата, до които бихте могли да се докоснете през престоя си в Минерални бани.

03

Това е само малка част от онова, с което посещението на този край ще Ви дари. Забележителностите тук – културно-исторически и природни – са наистина много. А изключителната минерална вода, лекува и още редица други болести!

Ако търсите повод да посетите Родопите и се питате накъде да се упътите, знайте, че балнеолечебният курорт Минерални бани, има какво да Ви предложи. Къща за гости „Его“ пък ще се погрижи за комфорта Ви и ще Ви осигури постоянен достъп до най-ценният ресурс на региона – минералната вода в своите външни или вътрешни басейни, както и 8 дизайнерски вани!

Посетете сайта на хотела тук >>> Къща за гости „Его“

Видяно: 2313 пъти

Коментари