Банско

Спорт, забавления, разходки и забележителности в Банско!

Пистите в Банско

Пистите в Банско

Банско е същинско райско кътче, сгушило се в подножието на Пирин. Много са хората, които избират да прекарат зимните си почивни дни именно тук. И това е напълно разбираемо, имайки предвид, че тук се намират може би най-добрите писти с най-модерните съоръжения и оборудване! Но белите спортове са само едно от предложенията, които курортът ще Ви отправи. Защото Банско е подготвил за Вас какви ли не развлечения, за да може всеки гост на градчето да открие онова, на което иска да се наслади през почивните дни!

Храм Света Троица

Храм Света Троица

Зимният сезон в Банско вече започна! Ако сте почитатели на ските или пък запалени сноубордисти, то сигурно вече стягате куфарите и оборудването си. Но доволни ще останете и ако предпочитате разходките по китните улички, разглеждането на забележителности и посещението на интересни места.
Освен с отлично географско разположение, градчето се гордее и с много богата история. Неговото културно-исторически наследство е голямо. Всъщност, Банско е дал на страната ни и множество велики българи. Този пирински край е родно място на поета Никола Вапцаров, на църковния деец Неофит Рилски, както и на народния будител Паисий Хилендарски! Родните им къщи пък са преобразени в музеи, пазещи спомени за тях и техни вещи, свидетелства за великите им дела!

Веляновата къща

Веляновата къща

Друго от интересните места в градчето е „Веляновата къща“. Тя носи името на именития майстор-декоратор Велян Огнев. Тя е истинско произведение на изкуството. Постройката е в характерен за Възраждането стил и също е един от най-значимите туристически обекти у нас. Всъщност, разходката Ви из Банско ще е все едно разходка в миналото. Тук почти всички китни постройки са запазили автентичния си външен вид от едно време, поради което градът често е определян сам по себе си като архитектурна забележителност!
В Банско организирани през цялата година биват и най-различни събития, някои от които ежегодни! Концерти, фестивали, кино прожекции и какво ли още не. Разбира се, планинският курорт всяка година се превръща и в арена за провеждане на ски и сноуборд състезания и турнири. Тук се провеждат състезания за купа „Банско“, „Българи“, „Надежди“, „Капи“, „Пирин“ и други. Има съревнования по ски алпийски дисциплини, ски бягане и много други, както и първенства по сноуборд в дисциплини Big Air, халфпайп, 2 SBX и др. Банско е домакинствал многократно и на кръгове от световните първенства!

Банско

Банско

Страхотна ще е ваканцията Ви в Банско без значение дали си падате по белите спортове или не. Защото курортът предлага далеч не само това. Това е прекрасно място за туристи, които обичат разходките сред природата и тези, предпочитащи обиколката из уличките на градчето, опознаването му и разглеждането на забележителностите, които крие, а те са наистина много!
Ще откриете и множество страхотни хотели и къщи за гости в Банско, където ще се радвате и на всякакви удобства!

Видяно: 425 пъти

Коментари