Ски купа Банско 2015

И тази година Банско ще покаже класа на Световната купа по ски

Ски купа Банско 2015

Ски купа Банско 2015

Банско е едно от най-интересни места у нас. Китното градче е не просто очарователен планински курорт, но и важна точка за много от почитателите на зимните спортове по света. Банско може да се похвали с цели седемдесет и пет километра ски трасета. Една трета от тях са предназначени за начинаещи, още толкова за напреднали, а около четвърт е готова да предложи силни усещания на опитните зимни спортисти.
Значителна част от трасетата разчитат на общо сто и седемдесет съоръжения, снабдяващи пистите със изкуствен сняг.  Те гарантират отлични условия за зимни спортове от декември до май. Кабинкова въжена линия, шест-, четири- и триседалкови лифтове, а също десет детски и шест ски влека за възрастни – това е само част от отличното оборудване, на което Банско разчита.
Това е важно условие, благодарение на което в града под Тодорка няколкократно биват провеждани кръгове от Световната купа по ски алпийски дисциплини.  Всъщност, до днес градчето е домакинствало на четири Световни купи, като последният път тук проведени бяха стартовете при мъже и жени през сезон 2011/2012 година. Това събитие носи на Банско много висока оценка от страна на ръководството на Международната федерация по ски.

Ски купа Банско 2015

Ски купа Банско 2015

Вероятно това също оказва влияние при взимането на решение тази година Банско отново да има удоволствието да посрещне елита  в женските алпийски ски. На 28 февруари дамите ще премерят сили в Супер гигантски слалом. На 1 март събитието ще бъде последвано от Супер комбинация, като от този сезон кръгът ще носи името Алпийска комбинация. Пистите, на които ще се проведе съревнованието също са известни – това са „Марк Жирардели“ и „Томба“.
А предстоящите стартове ще бъдат отразявани от цели двадесет и осем телевизии. Те ще излъчат трите старта на Световната купа, които ще бъдат гледани на живо  в Азия, Европа и Северна Америка!
Ако и Вие имате желание да присъствате на може би най-голямото спортно събитие през 2015 година в България, то можете да заповядате в Банско. Тук подготвена ще бъде трибуна за пет хиляди зрители. А Банско, освен със страхотни писти, разполага и с чудесни места за настаняване. Такова страхотно кътче е например Хотел „Олимп“, където да отседнете комфортно.
Бъдете сигурни, че преживяването ще си заслужава!

Снимки: Интернет

Хотел Олимп, Банско

Хотел Олимп, Банско

Видяно: 104 пъти

Коментари