Хотел Делта Огняново

Превъзходството на селото пред големите куророти

С нотка на съжаление можем да кажем, че хората у нас никак не ценят малките красиви селца. Те доста често биват зачерквани първи от списъка с възможните дестинации за почивка. Всеки е ходил на село и знае, колко спокойно и приятно е там. Колко много възможности за отдих и истинска, пълноценна почивка има. Но, дойде ли време за почивка, споменът за красотата и спокойствието му се изпарява за миг, и всички се втурват към големите шумни курорти.

Селският туризъм у нас би могъл да се развие страхотно, имайки предвид колко наистина красиви селца имаме и в планината, и край брега на морето. Кой не би се съгласил, че почивката в планината е приятна. Свежестта на въздуха, красивата гледка, спокойната гора – всичко предразполага към релакс. И в мига, в който се решим да си доставим това удоволствие, започва голямата дилема – Банско или Боровец. Е, знайте, че има и други места, които могат да Ви осигурят уникално добра планинска ваканция. Красиво място като село Огняново, например, е в състояние да предложи съвсем не по-лоши условия за отдих.

Хотел Делта Огняново

Чудесен хотел в Огняново

А и с какво хотелите из лъскавите курорти превъзхождат например Хотел „Делта” в Огняново. Всъщност, освен че ще си прекарате отлично, тук дори ще можете да се възползвате от чудесната възможност да се подложите и на някоя полезна процедура с лековита минерална вода.

Не бива да пропускаме и селцата по Черноморието, които с нищо не отстъпват на „утвърдилите се” курорти. Ако сте решили да планирате почивка, защото сте изморени от работа и имате

нужда от спокойствие и релакс, то можете да сте сигурни, че курорт като Слънчев бряг няма да бъде удачен избор. Хората, които търсят пълноценен отдих, се ориентират към малките китни селца, които в повечето случаи предлагат дори повече удобства, отколкото големите комплекси.

Вила Равадна

Къща за гости Вила Равадина

Равда е един от страхотните примери за това. Тук хората наистина успяват да отпочинат и да се заредят с нови сили. Или пък кътче като с. Равадиново и Къща за гости „Равадина” е също пример за това, как почивката може да бъде прекарана страхотно и без да сте настанени в най-скъпия курорт.

Селото винаги е било извор на спокойствие, на щастие, на веселие, на добро настроение. Всеки носи в себе си поне един чудесен спомен от село. Грешка е това, че винаги пропускаме малките красиви селца, когато планираме почивката си. За това, следващият път, когато организирате семейната ваканция, замислете се дали селският туризъм не може да задоволи потребността Ви от спокойствие и комфорт.

Видяно: 75 пъти

Коментари