Фестивал на хвърчилата

Международен фестивал на хвърчилата – Варна 2015

Межденароден фестивал на хвърчилата

Межденароден фестивал на хвърчилата

Фестивалът на хвърчилата е новаторско събитие, което с атрактивния си характер успява да събере множество любопитни погледи. Петнадесети август е датата, на която ще бъде проведено третото му издание. То бива организирано от ентусиазиран екип, който ще даде всичко от себе си, за да забавлява гостите и за да се превърне събитието в едно от емблематичните за град Варна.
Датата на провеждане на фестивала съвпада с празника на града, което си е още една причина ди поискате да станете част от неповторимата атмосфера, която цари в морската столица по това време в годината.
Международен е характера на фестивала, което е и причина за присъствието на толкова много чуждестранни участници и гости. А като своя мисия организаторите посочват приноса към изграждането на идентичността на града. В уникалното събитие се акцентира върху творчеството и креативността. Цели се и социалното включване на най-различни групи от хора.  Всички те ще бъдат въвлечени в уникални преживелици, които ще възпитат у тях чувство на любов към летенето, към небето, птиците и свободата. А редом с това и съзнание по отношение на третирането на околната среда.

Межденароден фестивал на хвърчилата

Межденароден фестивал на хвърчилата

През 2015 година Международният фестивал на хвърчилата ще акцентира върху опазването на мигриращите птици и хабитатите им. По време на събитието ще имате възможността да наблюдавате и миграцията на щъркелите, на пеликаните и всички други реещи се в небето птици. За целта осигурена ще бъде и специализирана оптична техника.

Межденароден фестивал на хвърчилата

Межденароден фестивал на хвърчилата

Но най-очакваната и интересна част от фестивала – това несъмнено е демонстрацията на хвърчилата, всяко от които създадени собственоръчно от участниците. Оригиналните модели на българи, турци, руснаци и представители от други националности, ще изпъстрят небето в този най-голям парад на хвърчилата, провеждан у нас. Гостите на събитието ще станат свидетели и на други интересни дейности, като например демонстрациите на парапланери, авиомодели и всякакви летящи обекти.

Межденароден фестивал на хвърчилата

Межденароден фестивал на хвърчилата

В областта около плаж Аспарухово, където се провежда събитието, ще откриете и множество приветливи работилнички, където и Вие, заедно с малчуганите, ще можете да направите свое собствено хвърчило. А накрая проведен ще бъде и конкурс за най-атрактивен модел!
Да станете част от Международния фестивал на хвърчилата ще бъде много забавно, вълнуващо и приятно изживяване за малки и големи. Ако се чудите къде да прекарате този уикенд, то Варна е Вашето място! А комфорт и  спокойствие ще Ви предложат стаите на Почивна станция „Свети Никола“.

Почивна станция Свети Никола

Почивна станция Свети Никола

Петнадесети август е и датата, на която българската православна църква отбеляза Успението на Пресвета Богородица. На този ден празнуват хората, носещи имената Мария, Мариела, Марио, Мариана, Мариета. Честит имен ден на всички!

Видяно: 111 пъти

Коментари