Международен ден на пикника

Да отбележим подобаващо Международния ден на пикника!

Международен ден на пикника

Международен ден на пикника

Може би си мислите, че в календара няма достатъчно празнични дни? Истината обаче е, че много от прекрасните празнични дни, всъщност не фигурират в календарите, но това в никакъв случай не пречи на хората от много страни да посрещат и отбелязват веселите празници. Днес, 18 юни например, е Международният ден на пикника. Не звучи ли това като празник, който си заслужава да бъде отбелязан подобаващо. А и какво ли по приятно занимание може да измислите от това, да се насладите на природата, на красива гледка, на компанията на близките си, на вкусната храна и на спокойствието!
Обособяването и отбелязването на подобен ден би могло да допринесе много за завръщането на хората до природата, пък било то и само за няколко часа. В днешните забързани времена  сме забравили колко важна е почивката и това да си доставяме малки удоволствия. А пикникът е такова преживяване, което би могло да Ви зареди с положителни емоции и настроение за много дълги дни напред.

Международен ден на пикника

Международен ден на пикника

Пикникът е универсален начин за разпускане и при това може би най-добрият! Защото в онези няколко часа ще отдадете цялото си внимание на онези, които обичате, ще играете и тичате с децата си, ще се отпуснете в прегръдките на любимия човек, ще се радвате на чистия въздух и зеленината, която ще Ви заобикаля. А и със сигурност повечето от Вас ще се заредят с вкусна храна и освежаващи питиета, които също ще дадат своя принос за доброто настроение.

Международен ден на пикника

Международен ден на пикника

Още през Викторианската епоха пикниците са били много разпространени и предпочитан начин за разпускане и срещи. По това време младите мъже и девойки са използвали именно този начин, за да прекарват времето си заедно и на открито. През тези години са се носили най-различни изискани ястия, вкусни сандвичи, сладки и какво ли не. Е, днес няма да бъде нужно да отделяте чак такова внимание на приготовленията. За да си прекарате истински добре нужно ще е просто да вземете неща, които Вие и близките Ви обичате да си похапвате.
Да се насладите на вкусна храна сред спокойствието на природата е в същността на пикника. Разбира се, със себе си ще можете да вземете и най-различни игри, с които да се забавлявате. А близки, приятели, семейство и деца винаги трябва да бъдат добре дошли на това приключение.

Международен ден на пикника

Международен ден на пикника

Но едно от най-важните неща за добрия пикник си остава природата. За посрещането и отбелязването на Международния ден на пикника бихте могли да посетите прекрасното градче Тетевен и неговата околност. Тук със сигурност ще откриете перфектните условия за пикник. А и ако решите да останете за по-дълго, Семеен Хотел „Еница“ с радост ще Ви подслони!

Семеен хотел "Еница", Тетевен

Семеен хотел „Еница“, Тетевен

Видяно: 258 пъти

Коментари