Джаз фестивал Банско 2015

Осемнадесети Международен Джаз Фестивал – Банско

Архив, 2011 година

Архив, 2011 година

Свикнали сме да свързваме Банско по-често с провеждането на спортни събития и ски турнири, отколкото с организацията на музикални събития. Но тази година китното пиринско градче се доказа като брилянтен домакин на не едно или две подобни мероприятия. Ако не сте успели да се докоснете до завладяващата атмосфера, която цареше по време на „Bansko Beat“, то съвсем скоро ще Ви се удаде възможност да станете част от друго значимо музикално събитие – Осемнадесетия Международен Джаз Фестивал!
Фестивалът е най-големият летен музикален форум у нас, провеждан многократно и превърнал се в нетърпеливо очаквано събитие. Популярността му е доста голяма, при това не само у нас, но и по света. Специалисти и почитатели на истинската музика вече тръпнат в очакване за старта на едно от най-значимите културни събития на Балканите.

Архив, 2011 година

Архив, 2011 година

Красотата и особеното очарование на старинното градче като че ли е най-перфектното място а среща с всички емблематични личности, свързани с тази музика. Традиционно за фестивала е в програмата да бъдат включвани родни и чуждестранни групи и изпълнителни,  които да представят на публиката цялата пъстрота на този жанр. Тук ще се докоснете до всяко направление в джаза.
Вечерните концерти биват изпълнявани пред многохилядна публика в сърцето на Банско, а именно – площад „Никола Вапцаров“. А докато тече фестивалната седмица, джаз ще звучи на всяка от разнообразните камерни сцени, разполагащи се в големите курортни комплекси и ресторанти в градчето.

Архив, 2013 година

Архив, 2013 година

Тази година началото на фестивала ще бъде поставено на 7 август точно в 19:00 часа на площад „Никола Вапцаров“. До 13 август градът и всички негови посетители ще бъдат под въздействието на един от най-добрите джаз изпълнения. На сцената ще се появят големи имена от българската сцена, както и световноизвестни звезди.
Час и половина след началото на фестивала на сцена Гранд Хотел Банско ще се появят Васил Петров и Биг бенд Благоевград, които ще дадат зашеметяващ старт на събитието.

Архив, 2013 година

Архив, 2013 година

Краят му пък ще бъде поставен от британската световно известна група Инкогнито, считана за една от най-важните опорни точки за развитието на течението асид джаз.
Всички почитатели на джаза ще се съберат на едно място през идната седмица и това място ще бъде Банско. Осемнадесетото издания на Джаз фестивала обещава да бъде наистина завладяващо, а както знаете, концертите са достъпни за всички желаещи. И в случай, че искате да не пропуснете нито миг от музикалното събитие, то Хотел Premier Luxuri Mountain Resort ще бъде перфектното място, където да отседнете!

Хотел Premier Luxuri Mountain Resort, Банско

Хотел Premier Luxuri Mountain Resort, Банско

Видяно: 110 пъти

Коментари