Велинград

Велинград – място за отдих и разходка!

Велинград

Велинград

Велинград е едно приказно малко кътче, което ще Ви плени с уникалната си атмосфера, с красотата си и със забележителните картини, които ще разкрие пред погледа Ви. Да прекарате няколко дни сред великолепието на това място, ще Ви се отрази наистина зареждащо и ободряващо – тук винаги цари добро настроение, а и на всеки ъгъл ще срещате дружелюбните усмивки на местните!
Самият град не е особено голям, но за сметка на това е приказно очарователен. Всъщност, градчето се сформира през четиридесетте години на миналия век като следствие от сливането на три китни родопски села – Каменица, Чепино и Лъджене. Именно на този свой произход градчето дължи спокойствието и усмивките, които предизвиква у местните, а и у всички туристи, които го посетят. На село все пак сме прекарали едни от най-прекрасните си години и то винаги носи особено настроение и чувство за свобода на всеки от нас.
Разбира се, за приятното прекарване на дните тук несъмнено ще допринесат и дивните гледки, които Родопа планина предлага. Живописни гледки Ви очакват и през лятото, и през зимата. А разходките из околността ще бъдат изпълнени с приятни пикници сред природата, както и с посещение на най-различни и интересни забележителности.

Велинград

Велинград

Велинград е сред най-приятните места у нас, където освен на почивка, можете да се отдадете и на полезни процедури. Минералите извори са едно от нещата, с които градът е прочут. Лековитите ѝ свойства, съчетани с климатичните особености превръщат Велинград в предпочитана дестинация за много родни и чуждестранни туристи, търсещи възможности за СПА и отдих.

Езерото Клептуза

Езерото Клептуза

Докато сте тук задължително трябва да се разходите и из чудния парк Клептуза, кръстен на едноименния извор – едно от най-тайнствените кътчета. Паркът е прочут с двете си прекрасни езера, станали символ на града.
Ако пък предприемете разходка в по-далечната околност на градчето, то можете да се насочите и към Крепостта Цепина – една от най-старите и известни родопски крепости. Нейните външни стени обхващат площ от цели 25 декара, а в най-високата част се издигал средновековен замък. Неговие стени днес са запазени до височина от 2,5 метра, а външният зид сега достига до височина 6 метра и дебелина – 3 метра.

Asyov Holidays Hotel

Asyov Holidays Hotel

Крепостта е наистина много интересна и заслужава вниманието Ви. А можете да сте сигурни, че докато достигнете до нея ще се полюбувате и на множество прекрасни пейзажи!
Велинград ще бъде перфектното място за отдих и зареждане с енергия и настроение. А ако търсите и комфорт, обърнете се към елегантния Хотел „Asyov Holidays“.

Видяно: 502 пъти

Коментари