Орешак

Три села, които всеки родолюбец и почитател на селския туризъм трябва да посети

Почивката на село винаги е била най-приятният и пълноценен начин за отдих. На село животът придобива съвсем друг смисъл – тук нямат значение нещата, които ни вълнуват ежедневно в големия град, тук се радваме и оценяваме и малките жестове. Тук ще се лишите и от шума, от постоянното бързане нанякъде, от тълпата. Всички знаем, колко по-спокойни, уравновесени и изпълнени с енергия и идеи се връщаме, дори след кратък престой на село. Ваканцията тук и въобще селският туризъм са най-добрият начин да си осигурите една прекрасна, пълноценна ваканция. И за щастие у нас има толкова много прелестно красиви, спокойни селца, че трудно ще изберете само едно. За това сме се заели със задачата да Ви запознаем с красотата и дивното очарование на три от най-прекрасните български села.
Първото ни предложение е симпатичното село ОРЕШАК. То се намира в Северна България и се наслаждава на цялото великолепие на Троянския Балкан. Тук ваканцията ще можете да прекарате в спокойствие и релакс, в разходки сред природата и отдих насред покоя на гората. Но село Орешак ще Ви предложи и няколко интересни забележителности, които да посетите, по време на престоя си.

Троянски манастир

Троянски манастир

И Троянският манастир например е една сред най-значимите от тях. Манастирът е един от най-големите и значимите за историята и културата ни забележителности. Той е място, което всеки патриот трябва да разгледа. Друго интересно място е Природо-научният музей „Черни Осъм“. Тук ще можете да разгледат множество представители на местната фауна като например над 1200 вида птици, всякакви насекоми, влечуги и бозайници. А по време на разходката ще чувате и типичните животински звуци, които правят разходката още по-вълнуваща. Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак е събитие, което също би било страхотно да посетите.

хотел Каза Арт

хотел Каза Арт

Село Орешак е мястото, където майстори от всички кътчета на страната ни се събират, за да споделят своя художествен гений и изобретателност. А и село Орешак е място, където лесно ще откриете удобни места за настаняване като например Хотел „Каза Арт“.
Друго сред най-живописните ни села несъмнено е село КОСТЕЛ. То се разполага в планински регион и недалеч се простира очарователния град Елена. Излишно е да споменаваме, колко очарователни са гледките, на които ще станете свидетели тук. А и Еленския Балкан си е прочут с красотата си.

Хотел Костел

Хотел Костел

Китното село Костел също ще Ви предложи чудесни възможности за отдих и приятна разходка. Тук ще се намирате до великолепния природен резерват „Бяла крава“, из който ще можете да се разходите. Тук се простира вековна букова гора.

Всъщност, една значителна част от резервата е заета от девствени гори, из които ще се наслаждавате на спокойствие и свежест. А горите са доста впечатляващи – средната височина на дърветата тук е около тридесет метра, а средната възраст – сто и двадесет – сто и тридесет години. Гледката е наистина впечатляваща!

А село Костел също ще Ви предложи чудесни условия за настаняване по време на престоя Ви. Места като Хотел „Костел“ с радост ще Ви предложат подслон.

Китното село МЕДВЕН край Котел е третото ни предложение. Тук ще прекарате една разкошна почивка, радвайки се на красив изглед и любопитни места за посещение. Регионът се слави с прелестта си и с чудните си природни дадености. Край селото ще откриете чудно място, където да отдъхнете – приказния водопад Синия вир. Той е висок седем метра, а на места достига до осем метра дълбочина. Мястото е наистина разкошно и е подходящо за разхлаждане през летния сезон.

Захари Стоянов

Паметник на Захари Стоянов

В Медвен се намира и Къщата-музей на Захари Стоянов, която задължително трябва да посетите. А за настаняването Ви в Медвен би могъл да се погрижи и симпатичния Семеен хотел „Медвен“.

Българското село е прекрасно! И си заслужава да му отделите поне малко внимание – възхитете се на красивата му природа, на забележителните му изгледи и на всичко, което иска да Ви предложи!

Видяно: 311 пъти

Коментари