Несебър

Созопол или Несебър – кое е по-доброто място за лятна ваканция?

Къде да прекараме лятната ваканция тази година? Това е въпрос, чиито отговор ни затруднява все повече с всяка изминала година. Как да избираш измежду всички тези прекрасни кътчета. Ала истината е, че две са перлите в короната на Черноморието ни. Едната е Несебър, а другата – Созопол. А да изберете между тези две прелестни места, ще бъде доста сложна задача, с която ще се опитаме да Ви помогнем.

Несебър – разкошно място за почивка и релакс край морския бряг. Но не само това – тук в едно се вплитат история, съвремие, красота, обаяние, чар. Несебър е кътче, очаровало изключително много хора. Великолепна е старинната част на града и съвсем не случайно е попаднала в списъка на ЮНЕСКО. Забележителностите, архитектурата, красотата на това кътче ще Ви плени. Несебър спокойно може да бъде обявен за най-красивият град у нас. А допира му до морския бряг го прави неустоим за почитателите на летните ваканции. Плажовете тук са страхотни, а и са едни от най-големите. Настаняването също няма да бъде трудна задача – много са очарователните хотели и къщи, които ще Ви предложат всякакви удобства. Ето например Семеен хотел „Какао” с радост ще Ви покани и подслони в някое от модерните си помещения.

Но, трябва да признаем, че Созопол по нищо не отстъпва на Несебър. Созопол също може да се похвали с богата и интересна история, оставила отпечатък върху китното малко градче. Старинната част на този курорт също е призната за забележителност – тя е превърната в архитектурен резерват, изпълнен с великолепни възрожденски постройки, всички възхитителни и забележителни.

И Созопол ще Ви осигури чудесни места, където да събирате тен и да се наслаждавате на морските вълни. Плаж „Харманите“ – една доста обширна плажна ивица, предлагаща отлични условия за всички типично морски забавления. Изключително много са и кътчетата, от където ще можете да се любувате на красиви гледки и романтични моменти. За настаняване на гостите на градчето са предвидени множество прекрасни места като Семеен хотел „Анаксемандър“ например.

Семеен хотел Анаксемандър

Семеен хотел Анаксемандър

Дотук като че ли силите са изравнени – история, забележителности, красиви гледки, чудесни плажове и комфортни места за отсядане. Е, как да изберете? Истината е, че и в двата случая ще се чувствате добре и ще си прекарате страхотно. А онова, което направи едното място по-подходящо от другото, е това на какво искате да се наслаждавате повече – спокойствие или забавление. На романтична обстановка, приятни разходки с половинката и спокойствие ще Ви предложи да се насладите Созопол всички обичани къмпинги в околността. А ако пък си падате по нощния живот и забавленията, то Несебър ще бъде по-доброто място за Вас. Тук купонът не спира, заведенията и ресторантите са толкова много, а и Слънчев бряг ще е на минути от Вас.

Е, кое ще е Вашето място тази година?

Видяно: 1665 пъти

Коментари