Паметник на свободата

Честит празник, Русе!

Всяка година на Гергьовден град Русе отбелязва своя празник. Традиционно обаче тържествата стартират по-рано и тази година няма да бъде изключение. Всяка година в датите около празника организирана бива така наречената Тарла.

Русенският панаир Тарла

Русенският панаир Тарла

Това е традиционният русенски панаир, който тази година се простира на крайбрежната ивица. Тя представлява голям лунапарк, където се събират множество сергии и търговци, предлагащи на гражданите различни забавления и стоки.
Освен всичко друго, Русе е и един от най-красивите градове у нас. Разположен на брега на река Дунав, той се любува на прекрасни гледки, а също и на множество забележителности. Ако сте решили да посетите Русе за празника, то определено няма да останете разочаровани, защото освен приветливите усмивки на местните и празненствата по случая, тук ще откриете и множество интересни места, които да разгледате. Самата разходка из центъра на града ще Ви очарова.

Регионален исторически музей

Регионален исторически музей

Тук преобладава архитектура от края на XIX и началото на XX век – арки, скулптури, колони, бюстове, еркери красят сградите, а те на свой ред – улиците. Техният стил е повлиян от виенската архитектура, което е и причината той да бъде наричат „Малката Виена“. В този ред на мисли, в Русе ще откриете множество архитектурни забележителности, които ще Ви впечатлят.

Парк Русенски лом

Парк Русенски лом

Такива са например Паметникът на Свободата, Родният дом на Елиас Канети, Драматичен театър „Сава Огнянов“ и много други. Доста са и природните забележителности в околността, които също могат да предизвикат вниманието Ви. Такива са например приазните паркове Руснески Лом, Западен парк „Приста“, Лесопарк „Липник“. Сред интересните места е и пещерата Орлова чука.

Драматичен театър, Русе

Драматичен театър, Русе

Да, посещението на Русе ще бъде истинско приключение. Но да видите града, потънал в атмосферата на празника, ще е онова, което наистина ще Ви впечатли. Честванията започват ден преди Гергьовден, а днес концертите ще започнат пред Доходното здание (Драматичния театър) с концерт на „Биг Бенд Русе“, както и с церемония за връчване на званието Почетен гражданин на Русе. Интересни ще  бъдат и концертите и спектаклите, които ще бъдат проведени и през другите дни.
Друго сред обичайните за града събития е и Спортният празник „Заедно“, в който участват деца с и без специални потребности. Раздавани ще бъдат награди и купа. И Вие бихте могли да подкрепите малките състезатели с присъствието си!
Няма нужда да се притеснявате за комфорта си по време на престоя в града. За всичките Ви нужди ще се погрижи очарователната Къща за гости „Батишница“!

Къща за гости "Батишница"

Къща за гости „Батишница“

Видяно: 174 пъти

Коментари