beach

Най-живописните плажни ивици у нас

България е малка страна, но за сметка на това много красива. Природните дадености на родината ни са страхотни и надали един живот би ни стигнал, за да се възхитим на цялата тази красота. И в духа на отиващото си лято бихме искали за последно да отправим поглед на изток, където красивата българска земя среща водите на Черно море. Тук има места, с които можем да се гордеем. Плажове, които посрещат и очароват с великолепието си туристи – и български, и чуждестранни.

Успяхме да изберем четири от многобройните ни плажни ивици. И пръв, сред най-живописните ни плажове, е несъмнено АРКУТИНО. Той се простира на територията на резерват Ропотамо. А разстоянието, което отделя ивицата от красивия Созопол, е само осем километра. Аркутино се разполага и съвсем близо до Приморско, така че настаняването в Приморско и Созопол би било удачно.

Аркутино

Пясъчна лилия на плажа в Аркутино.

Плажът е известен и с нещо особено – тук, на самата плажна ивица, расте и цъфти прекрасната пясъчна лилия. От Аркутино се открива и прекрасна гледка към остров Свети Тома – единственото място у нас, хабитат за диворастящите кактуси от вида Opuntia. Плажът е и предпочитано от нудистите място за отдих. И действително, Аркутино е плаж, който заслужава вниманието и възхищението ни!

Но има и други плажове у нас, които ще Ви заинтригуват и впечатлят. Две прекрасни места за почитателите на плажните забавления са ивиците – плажът на СИНЕМОРЕЦ и плаж СИЛИСТАР, който също се разполага близо до очарователното селце.

Синеморец

Неповторимо красивият плаж на Синеморец.

Плажът в Синеморец е едно райско кътче, където ще сте заобиколени от приказни гледки. Освен че ще се радвате на ситния пясък и чистите морски води, тук ще станете свидетели на прелестната гледка, сътворена от вливането на река Велека в необятното Черно море. Това е прелестен пейзаж, на който трябва да се насладите – ще видите как речната вода се извива и като че ли с четка рисува пътя си към морската шир.

 

Силистар

Силистар – красива природа и девствен плаж.

Другият плаж в околността – Силистар – също ще Ви очарова с великолепната си гледка. Той също е сред разкошните плажове, с които страната ни може да се похвали. Това прелестно парче земя е все още недокоснато от човешка ръка и ще Ви впечатли с девствения си вид. Ще го откриете в граничната зона с Турция, съвсем недалеч от Синеморец. Което прави Синеморец и симпатични места като Семеен хотел „Афродита“ идеални за прекарване на лятната ваканция.

Чувстваме се длъжни да споменем и ПЛАЖ ПЕРЛА – той безспорно е едно от най-очарователните места по Черноморието ни. Перла е и мястото, което е прочуто с винаги кристално чистата си вода. Заливът е един от най-плитките, така че ще имате възможността да навлезете няколко десетки метра навътре и водата все още ще Ви е до колене. Друго, което ще Ви впечатли в това място, е уникалното съчетание между море, плаж и гора.

Перла

Плаж Перла, Приморско

Около Вас ще има толкова зеленина, ще бъдете обгърнати от прелестна дъбова гора, а изкушението да се настаните на границата между гората и морето, ще бъде наистина голямо. Плажът Перла заслужено е поставен сред най-красивите плажни ивици у нас. А и близостта му до резервата Ропотамо и Приморско, го прави дори по-привлекателен, защото тук ще откриете и симпатични места като Семеен хотел „Голдън Лион“, Приморско, където да се настаните комфортно.

Плажовете ни със сигурност са едни от най-живописните, красивите, спиращите дъха, вдъхновяващите. Поинтересувайте се и ще откриете наистина прелестни места, където да отдъхвате през летния сезон. Надяваме се да сме Ви вдъхновили ако не за тазгодишната ваканция, то поне за следващата!

Видяно: 648 пъти

Коментари