Пампорово

Пампорово – мястото за разнообразни зимни спортове!

Пампорово

Пампорово

Пампорово е курортно градче, разполагащо се във вътрешността на Родопите. Извисява се на 1650 метра надморска височина, точно в подножието на връх Снежанка, откъдето започват и почти всички ски писти тук. Пампорово е градче, предпочитано и посещавано от туристите предимно през зимните месеци именно поради отличните условия за зимни спортове, които предлага. А тук тяхното разнообразие е наистина голямо!

Ски в Пампорово

Ски в Пампорово

Ски
Още от шестдесетте години на миналия век Пампорово е дестинация, където става възможно практикуването на зимни спортове. С годините се превръща е предпочитана зона за ски спорт, в идеално място за професионална подготовка на скиори, както и за провеждането на различни състезания. Курортът ежегодно бива посещаван от големи имена в ски спорта, които дават висока оценка за отличните условия, които предлага.
Няколко са ски центровете  тук. Основните са Ски център №1 Автогара, Ски център №2 Малина, и Ски център „Студенец“. Има и шест каси за продажба на ски услуги на място, правещи достъпът до зоната лесен. Курортът може да Ви предложи и квалифицирани инструктори. Оборудването, което ще откриете в курорта е на реномирани марки и за всяка възраст. В Пампорово ще откриете всичко за ските!
Ски пистите, плюс тези за ски бягане са с обща дължина шестдесет и пет километра. Най-многобройни в курорта са пистите за начинаещи, което прави курортът перфектното място за Вас ако тепърва искате да се учите! Но тук се намират и едни от най-предизвикателните и трудни маршрути, привличащи напредналите!
Предвидени на писта „Снежанка“ №2 са и условия за нощно каране!

Сноуборд в Пампорово

Сноуборд в Пампорово

Сноуборд
Страхотни са и условията са сноуборд в курорта. Тук е изградена 105-метрова халф пайп писта, единствена по рода си в Югоизточна Европа. На нея провеждани ежегодно биват множество състезания. Изградени са и съоръжения, уреди и предизвикателни скокове, привличащи почитателите на този спорт.
Пампорово е и домакин на множество сноуборд състезания, сред които Фристайл Опен, който е част от Световния сноуборд тур, привличащ хора от световния елит в сноуборда!
Free Ride
Теренът в Пампорово и разположението на пистите в планината правят курортът подходящ и всъщност доста атрактивен за свободен стил каране на ски и сноуборд. Подходящата гора в съчетание с разнообразните наклони правят карането извън пистите приятно, защото се усеща както удовлетворението от фрирайда, така и чувство за безопасност. В курорта няма опасност от лавини, нито остри зъбери, а възможността да се изгубите отвъд ски зоната е доста малка.

Хъски впряг в Пампорово

Хъски впряг в Пампорово

Хъски впряг
Една от атракциите в курорта е именно арктическият впряг с хъски кучета. Това уникално пътешествие с шейна продължава около двадесет минути. Кучетата са отлично обучени, а преживяването е доста приятно и запомнящо се!
Моторни шейни
Ski Doo е спорт, популярен в САЩ и Европа, който вече намира почитатели и у нас, благодарение на Пампорово и подходящите условия за целта. През последните години по полегатите хълмове и обширни поляни, извън ски зоната в курорта, из побелелите снежни склонове с моторни шейни се разхождат приятелски компании!
Ако зимните спортове Ви вълнуват и търсите най-добрите условия, в които да ги практикувате, Пампорово е Вашето място!
Страхотни са и предложенията за настаняване в Пампорово!

Пампорово

Пампорово

Видяно: 415 пъти

Коментари