Девин

Девин – гордостта на Родопа планина!

Девин

Девин

Само фактът, че ще се намирате сред хубостта на Западните Родопи е достатъчен, за да бъдете напълно сигурни, че ваканцията Ви в Девин ще бъде наистина страхотна! Заобиколен от вековни смърчови и борови гори, градът е един от най-приказно красивите у нас. Тук ще усетите онова особено чувство за спокойствие и свобода, което обзема човек винаги, когато се намира близо до природата и се любува на дивните ѝ картини. Девин е място, което ще Ви предложи перфектното съчетание между красива природа и удобствата, които града може да Ви даде.
Родопското градче е предпочитана дестинация от всички хора, предпочитащи активния отдих и пълноценната почивка. Защото Девин на практика дава безброй много възможности за забавление и разтуха сред природата. Именно от тук водят началото си едни от най-живописните екопътеки и маршрути, разкриващи автентичната хубост на планина. Скалистите върхове, гъстите гори, поляните, покрити с цветя, ждрела и пещери – все гледки, които ще Ви оставят без думи, но изпълнени с възхищение и вдъхновение!

Ягодинската пещера

Ягодинската пещера

Девин е вторият у нас международен център за ловен и риболовен туризъм. Ако сте сред хората, които обичат да прекарват времето си не толкова в движение и разходки, но все пак в контакт с природата, то сигурно обичате и риболова. Той е хоби, което освен спокойствие, дава възможност на човека да се отпусне и да прекара времето си в размишление, съзерцание. А във водите на реките Девинска и Въча, преминаващи от тук, има наистина много риба – червеноперки и шарани, мряна, кефал и любимата пъстърва ще са част от богатия Ви улов тук. Из буйните гори в околността пък ще срещнете диви кози и глигани, елени и прасета.
Ако пък ловът не е Вашето хоби и искате само да се порадвате на животните, то конната база, намираща се на километър от Девин, ще е мястото, където да прекарате време в общуване с животните!

Пещерата Дяволското гърло

Пещерата Дяволското гърло

Най-вълнуващо преживяване обаче ще си останат разходките и срещите с величествените природни забележителности, намиращи се недалеч от градчето. Девин е изходен пункт за маршрутите, отвеждащи към две от най-забележителните пещери у нас – Дяволското гърло и Ягодинската пещера. Да не говорим, че по път към първата ще се насладите и на уникалното Триградско ждрело и отвесните мраморни склонове, ограждащи го от двете страни.
Но дори само разходката из китните улички покрай автентичните старинни постройки ще е преживяване, което ще Ви зареди!
Девин е град, известен и с минералните си извори. Водата, извираща тук, има лечебни свойства и бихте могли да се подложите и на някои оздравително процедури по време на почивните дни в градчето. Подслон и комфорт пък любезно ще Ви предложат Апартаменти „Кисьови“!

Апартаменти Кисьови, Девин

Апартаменти Кисьови, Девин

Видяно: 297 пъти

Коментари