Първи юни - Ден на детето

Да зарадваме малчуганите на Деня на детето

Първи юни - Ден на детето

Първи юни – Ден на детето

На първи юни всяка година у нас и в още много страни бива отбелязван един от най-чистите и красиви празници, а именно – Денят на детето. Децата са най-голямото богатство, с което Господ може да ни дари – те са чисти и невинни, слънчеви и добронамерени. Да бъде посветен празник на внасящите в живота ни радост и любов същества, е най-малкото, което може да бъде направено.
Всъщност, този ден представлява и един от най-старите празници, чествани международно, и това най-вероятно се дължи на убедеността на всички народи, че децата са наистина най-ценното на този свят. Началото си празникът води от Световната конференция за благосъстоянието на децата, която е била проведена през 1925

Първи юни - Ден на детето

Първи юни – Ден на детето

година в Женева. Не е спомената причината, поради която за дата на празника бива избрана именни първи юни, но е факт, че и до днес множество държави по света отбелязват деня с шумни празненства, мероприятия, игри и забавления, посветени на малчуганите. Всъщност, съществува идея за избора на конкретния ден,  и тя е свързана с китайският фестивал на лодките-дракони,  състоял се на 01.06.1925 година, когато китайският консул събрал сирачета, които да отпразнуват въпросния фестивал, а датата съвпадала и с конференцията.

Първи юни - Ден на детето

Първи юни – Ден на детето

Отдаването на почит на децата по цял свят е наистина красива и много ценна традиция, защото светът има нужда да оценява по-често всичко онова, с което децата обогатяват нашия живот. А интересен факт е, че Денят на детето има и свой собствен флаг. Той изобразява в центъра си знака на Земята, символизиращ общия дом, който всички хора споделяме. Край него са разположени пет фигури –червена, бяла, черна, жълта и синя. Те изобразяват пъстротата и различията между хората, и най-вече толерантността. Фонът пък е зелен, за да напомня за хармонията, свежестта, растежа, плодородието.
Няма как и празненствата на първи юни да не бъдат посветени на децата. Всички тържества, мероприятия, концерти, работилници и събития на този ден имат единствената цел да направят малките човечета истински щастливи, защото го заслужават.

Първи юни - Ден на детето

Първи юни – Ден на детето

Ако и на Вас Ви се иска да зарадвате малчугана у дома, то можете да планирате посещение на някое от интересните събития, които ще бъдат проведени във всеки град у нас. Едно от интересните преживявания ще бъде естрадата за деца „Звезден Орфей“, която ще се проведе на празника в Поморие. Тук всички малчугани се забавляват, получават лакомства и внимание.
А освен всичко друго, децата обожават и морето, така че можете да ги изненадате, оставайки за няколко дни край морския бряг в Поморие, настанени например в китната Къща за гости „Веда“.

Къща за гости Веда

Къща за гости Веда

В Пловдив също ще има интересни занимания за малките. Едно от тях е например Работилницата за букви „БуквАрт“, в която и Вашето дете може да вземе участие. Обстановката в града е много приятна, така че няколко почивни дни тук ще дойдат добре на цялото семейство. Хотел „Интелкооп“ пък ще се погрижи за комфорта Ви.

Хотел Интелкооп, Пловдив

Хотел Интелкооп, Пловдив

Видяно: 1168 пъти

Коментари