Благоевград

Месец май в Благоевград – фестивали, концерти и културни мероприятия

Благоевград

Благоевград

Благоевград е изключително място. Разположен между Рила и Влахина планина, градът се радва на прелестни гледки и спокойствие. Непосредствена е и близостта му до друг от дивните ни планини – Пирин. През самия град пък преминава река Бистрица, която допълнително освежава и озвучава обстановката с лекия си ромон. Великолепни са природните дадености, с които града може да се похвали. С небезизвестна гордост той ще Ви покани да разгледате и приказните му паркове – „Бачиново“, „Скаптопара“, „Волга“, „Ловен дом“, Заева поляна, Градската градина на Благоевград с удоволствие ще Ви покажат колко хубост може да побере един български град.

Благоевград

Благоевград

Природата и красотата на града са ни известни от дълго време. Но освен на дивни картини и пейзажи, през това време на годината ще имате възможността да се насладите и на множество интересни прояви. Наближава празника на града, който се отбелязва на 24 май. По този случай, а и не само, в града организирани биват тържества и разнообразни прояви, на които благоевградчани и всички гости на града ще могат да се насладят.

Та-ра-ра-бумбия

Та-ра-ра-бумбия

Преди дни тук започнаха многобройни културни мероприятия, представляващи част от пролетния фестивал, който общината редовно организира. Докато той тече, Вие ще можете да посетите какви ли не интересни събития. Едно от любопитните сред тях е Театралният фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ“, по време на който в продължение на дни биват изнасяни интересни постановки и представления. Почитателите на този вид изкуство ще останат наистина доволни – пъстрата палитра от имена и случки ще Ви впечатли!

Благоевград

Благоевград

Ако пък книгата предизвиква у Вас по-голям интерес, то Благоевград ще Ви предложи подходящо за целта събитие – Литературното изложение „ЛитераЕкспо“ ще бъде организирано и тази година, като в него участие ще вземат близо двадесет издателства.
От града не са пренебрегнати и изкуството и историята – музеи и галерии ще отворят вратите си за всеки, който има желание да се обогати духовно.
Както вече става ясно, Благоевград не пренебрегва нито една форма на изкуство и култура. Музиката не прави изключение. Градът и тази година ще домакинства на връчването на годишните музикални награди на БГ Радио. Най-популярните изпълнители на родната сцена ще бъдат тук, ще пеят и забавляват публиката.

Фестивал So Indipendent

Фестивал So Indipendent

Пропуск няма да има и в областта на киното. Фестивалът „So Independent – Пролет“ ще бъде проведен именно тук в продължение на цели пет дни, през които местни и гости ще могат да се насладят на семейни и детски прожекции.
А 24 май, освен празник на града и кулминация на тържествените прояви, е и Денят на българската просвета и култура. По случая в Благоевград проведени ще бъдат различни празнични концерти, на които и Вие можете да присъствате.

Хотел "Хит"

Хотел „Хит“

Благоевград ще е най-добрата дестинация за Майските празници. Освен на различни мероприятия, тук ще се радвате и на комфорт, който ще откриете например в лицето на Хотел „Хит“. А ако не се чувствате изморени след ден, прекаран в посещения н различни галерии, постановки, концерти, то ще имате възможността да прекарате добре и вечерта – Пиано бар „Serebro” ще се погрижи за това!

Пиано-бар Серебро

Пиано-бар Серебро

Видяно: 234 пъти

Коментари