Банско

Банско – мястото за зимен отдих!

Банско

Банско

В подножието на Северен Пирин се разполага най-доброто място за зимни спортове у нас. Банско е може би най-добрият ни планински курорт, както и един от най-предпочитаните, при това не само от родните туристи, но и от много чужденци. Всички те избират да се връщат отново на това прелестно място, защото са останали пленени от красотата на градчето, от гостоприемството му, както и от отличната база и условия за практикуването на бели спортове.
Ако ските и сноуборда са сред най-любимите Ви спортове и дълго време сте очаквали идването на зимата, за да можете да им се насладите, то вече имате повод за радост! Защото стартът на зимен сезон 2015-2016г.бе даден на 12 декември с официална церемония на градския площад. Освен концерти, танци и заря, проведени на ски писта „Алберто Томба“ бяха и демонстративни ски спускания не на кой да е, а на двукратния олимпийски шампион Варкус Васмайер, както и на професионалистите Марк Жирардели и Петър Попангелов.

Писта "Алберто Томба"

Писта „Алберто Томба“

Банско действително е страхотно място за зимни спортове, всъщност – то предлага най-добрите съоръжения и условия за ски у нас. След последното си разширяване, Банско вече разполага с цели седемдесет и пет километра обезопасени писти за ски и сноуборд приключения. Повече от двадесет и седем са километрите, които обхващат съвременните, бързи лифтове. Те транспортират гостите на курорта лесно до началото на всяка от ски пистите. А отличната географска локация на курорта, неговата висока надморска височина, започваща от 927 метра и възможностите на зимния център осигуряват необходимата снежна покривка от декември, чак до май. Абсолютно целите трасета са оборудвани и с машини за изкуствен сняг.

Банско

Банско

Сред предимствата на курорта, които го правят предпочитано място от всички скиори, е това, че на разположение са ски писти както за начинаещи, така и за напреднали професионалисти. Разбира се, всички те са подсигурени с лифтове и влекове, както и със специални училища, където ще получите добра подготовка. Друго интересно предимство на Банско е, че градчето е свързано с високите частни на курорта посредством чудесен ски път от седем километра, разчитащ на осветление и машини за сняг.
Най-ниската част на ски центъра се извисява на 1000 метра надморска височина, а най-високата – на цели 2560 метра!

Хотел Green Wood, Банско

Хотел Green Wood, Банско

Банско е перфектното място за Вас, ако обичате белите спортове. Почивката тук ще е страхотна и по други причини – градчето е очарователно, а природата наоколо – изключително красива. Ще откриете и прекрасни места за настаняване в Банско, където ще се чувствате истински комфортно!

Видяно: 254 пъти

Коментари