10 от най-красивите плажове на света

Десет от най-красивите плажни ивици в света

Лятото е в разгара си, а всички ние все по-често и по-често се отдаваме на мечти за онази спираща дъха картина, където брега и финия пясък отстъпват пред напора на пенливите буйни вълни. Ако обаче мислите не са Ви достатъчни, то ето Ви и нагледно няколко примера за това колко неописуемо красиви морски пейзажи може да създаде майката природа:

Плаж Навагио, остров Закинтос (Гърция)

Плаж Навагио, остров Закинтос (Гърция)

1. Плаж Навагио, остров Закинтос (Гърция)

Това е едно от най-приказните кътчета на земята. Едно място, което благодарение на кристалната синя вода среща снежно белия пясък. Плажът е обграден от величествени варовикови скали. Недостъпен по суша, той е едно от скритите съкровища, чиято прелест не може да се опише с думи.

Заливът Мая Бей, остров Фи Фи Лей (Тайланд)

Заливът Мая Бей, остров Фи Фи Лей (Тайланд)

2. Заливът Мая Бей, остров Фи Фи Лей (Тайланд)

Това са двете най-известни кътчета тук, като нито едното не отстъпва по хубост на другото. Мая Бей става прочут със заснемането на филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо, от където можете да почерпите и представа за прелестта на това място.

Розовият плаж, Бахамски острови

Розовият плаж, Бахамски острови

3. Розовият плаж, Бахамски острови

Тук ще видите нещо наистина необичайно – вместо златист или копринено бял, цветът на този плаж е не какъв друг, а розов. Бледият розов оттенък допълва перфектно тюркоазените багри на водата.

Блек Санд Бийч, Big Island (Хавайските острови)

Блек Санд Бийч, Big Island (Хавайските острови)

4. Блек Санд Бийч, Big Island (Хавайските острови)

И като стана въпрос за плажни ивици с необичайни окраски, то няма как да не споменем и уникалният по рода си тъмно и наситено черен пясък на един от най-живописните хавайски острови. Почвата на брега се състои от лава и базалт и се смята за свещена, поради което на туристите не се позволява да вземат дори и прашинка като сувенир от посещението си тук.

Плаж Нгапали, Мианмар

Плаж Нгапали, Мианмар

5. Плаж Нгапали, Мианмар
Азия определено може да се похвали с едни от най-великолепните плажни ивици, които света е виждал. Една от тях е плажът Нгапали. Обширната ивица, палмовите дървета, наситения цвят на морската вода – ще останете без думи пред тази гледка!

Cayo de Agua, Венецуела

Cayo de Agua, Венецуела

6. Cayo de Agua, Венецуела
Говорейки за невероятни места, то за това най-вероятно сте чували. Това е кътчето, където насред водата се е образувала райска пясъчна пътека, а от двете Ви страни ще проблясват водите на Карибско море

Уайт Бийч, остров Боракай

Уайт Бийч, остров Боракай

7. Уайт Бийч, остров Боракай

Няма думи, с които да бъде описано това съвършенство – белите пясъци, прозрачната вода, прохладната сянка под кокосовите палми!

Плажът на катедралите, Рибадео (Испания)

Плажът на катедралите, Рибадео (Испания)

8. Плажът на катедралите, Рибадео (Испания)

Интересното име на този плаж идва от начина, по който изглежда. Тук очите Ви ще се спрат на внушителните скали с формата на катедрални арки, които за съжаление са достъпни само при отлив.

Sharim El Luli, Египет

Sharim El Luli, Египет

9. Sharim El Luli, Египет
Тук ще откриете превъзходен девствен плаж, където ще имате чувството, че може да вървите с километри навътре, а водата ще е все до коленете Ви.  Да не говорим за уникалния тропически аквариум, който ще видите под водата.

Плаж Уайтхевън, Австралия

Плаж Уайтхевън, Австралия

10. Плаж Уайтхевън, Австралия
Ето това е мястото, което стопроцентово ще Ви остави без думи. Седемкилометровата снежна на цвят плажна ивица и изумрудените лагуни ще Ви пленят до толкова, че няма да Ви се иска дори да мигате!

Но дори и прехласнати през чудноватите прелести по света, не бива да забравяме и за родната хубост България се раста на красива природа и не по-малко прекрасни са и плажовете и по нашето Черноморие. В това ще Ви убеди например плажът на Синеморец, където Велека ще изрисува пред очите Ви най-незабравимата гледка. А и тук винаги ще откриете гостоприемно отворени врати в лицето на Семеен хотел „Афродита“.

Семеен хотел „Афродита“

Семеен хотел „Афродита“

Видяно: 546 пъти

Коментари