10 дестинации, които да посетите с децата си

10 дестинации, които да посетите с децата

Добре ще е още от ранно детство да се погрижите малчуганите да научат повече за родината си, за нейните природни дадености, за културата и историята, която притежава. А тук сме подбрали десет дестинации, които ще направят това възможно!

Копривщица

Копривщица

Копривщица

Къща за гости Еделвайс

Къща за гости Еделвайс

Китното градче ще Ви пренесе в друго време. Неговият възрожденски дух и атмосфера ще Ви пленят. Сгушено в Средна гора, градчето ще Ви предложи перфектна възможност за „пътуване в миналото“, с което да запознаете и децата. Приказните калдъръмени улички, музеите и възрожденските постройки – те ще са идеалната обстановка за семейната екскурзия. Подслон пък ще Ви предложи симпатичната Къща за гости Еделвайс.

Дворецът и ботаническата градина в Балчик

Дворецът и ботаническата градина в Балчик

Дворецът в Балчик

Вилно селище Двореца

Вилно селище Двореца

Още споменаването на думата дворец ще предизвика вниманието на малчугните у дома. Те определено ще бъдат развълнувани от идеята да посетят подобно място. А ботаническата градина с перфектно оформените ѝ алеи и с огромното разнообразие от растителни видове ще бъде интересен начин да покажете на децата колко красива и изящна може да бъде природата. Можете да заинтригувате децата и с обещание дори да спят в двореца – за това ще се погрижи Вилно селище „Двореца“.

Мелник

Мелнишки пирамиди

Мелнишки пирамиди

Хотел "Елли Греко", Мелник

Хотел „Елли Греко“, Мелник

Най-малкото градче у нас, но пък и едно от най-красивите. Наричано град музей и град история  – то е място, с което трябва да запознаете децата. И тук ще попаднете сякаш в миналото – живописните къщи и керемидени покриви, пътищата от камъни и бъчвите с вино – наистина прекрасно е тук. А и Мелнишките пирамиди също ще предизвикат интереса на малките посетители.  Автентична обстановка за нощуване пък ще Ви предложи Хотел „Елли Греко“.

Крепостта Царевец

Крепостта Царевец

Крепостта Царевец

Хотел Търнава

Хотел Търнава

Главната ни крепост по време на Второто българско царство и едно от най-значимите за историята ни места.Това е място, което задължително трябва да покажете на наследниците си, както и да им разкажете за историята на родината им. Попаднали в обстановката на старата столица Велико Търново определено ще има какво да им покажете още. Хотел „Търнава“ ще Ви предложи и перфектен изглед към крепостта!

Несебър

Несебър

Несебър

Хотел „Несебър Роял Палас“

Хотел „Несебър Роял Палас“

Всички знаем, че децата обичат морето. А да успеете да съчетаете почивката на море с малко културно обогатяване е просто перфектната комбинация. Несебър и старинната част на града са под закрилата на ЮНЕСКО и има причина за това. Настанете се с малчуганите в Хотел „Несебър Роял Палас“ и се насладете на автентичната атмосфера на старинното градче!

Белоградчишките скали

Белоградчишките скали

Белоградчишките скали

Едно от чудесата на света – това е вече безспорен факт. Просто няма как да пропуснете да покажете на живо това уникално място, признато от цели свят за едно от най-магнетичните кътчета.

Седемте рилски езера

Седемте рилски езера

Седемте рилски езера

Хотел Бор

Хотел Бор

Може би най-обичаната и посещавана природна забележителност у нас. Ако искате да покажете на децата колко красива е България, то това е най-подходящото място за целта! Ще можете да прекарате и няколко дни в близост до езерата и сред хубостта на Рила, настанени в приветливия Хотел „Бор“!

Рилски манастир

Рилски манастир

Рилски манастир

Той е безспорно най-значимият културен паметник у нас, така че не бива да пропускате да доведете малките тук! Манастирът е символ на България и едно от най-величествените места у нас!

Крепостта Баба Вида

Крепостта Баба Вида

Крепостта Баба Вида

Хотел ЕОС

Хотел ЕОС

Средновековната крепост е единствената изцяло запазена крепост у нас. Тя е служила за защита на местния владетел и на града през почти цялото Средновековие. Наистина любопитно място, което да разгледате и покажете на малчуганите, запалени по историята. През почивните дни тук ще Ви настани Хотел „ЕОС“.

Трявна

Трявна

Трявна

Парк Хотел Панорама

Парк Хотел Панорама

Възрожденската архитектура, характерна за цялото градче, е онова, което го прави единствено по рода си. Уникалното му разположение насред Балкана пък ще Ви осигури наистина разкошни гледки! Децата сами ще Ви помолят да останете тук за няколко дни, а Парк хотел „Панорама“ с радост ще Ви предложи комфортно настаняване!

Видяно: 179 пъти

Коментари