Къща за гости в приказната Копривщица

Приятната лятна почивка – на море или на планина?

Когато лятото започне да повишава температурите хората започват да се чудят как да се разхладят. Едни хукват към морето, други пък стягат багажа и отпрашват към планината. Ала кой в крайна сметка е по-добрият вариант за лятната почивка – море или планина. И в двата случая ще изкарате страхотни почивни дни. А това определено не прави избора Ви по-малко труден.

Този въпрос буди големи неразбирателства в много семейства. Вероятно всеки от нас разбира предимствата и на двата варианта. Морето привлича много хора. Морските курорти са прекрасно място, където да разхлаждате на плажа, в прегръдката на солената вода, или с прохладно питие на брега. Планината също може да предложи свежест и прохлада на своите почитатели. Чистият планински въздух през летните дни определено оказва добро въздействие.

Да организирате почивка в хижа или къща за гости в Банско например, или в някое китно планинско селце, е чудесен начин за отбягване на жегата през летния сезон. Хотелите в планинските курорти предлагат чудесни условия, а планината от своя страна – прекрасни възможности за разходка и прохлада. Да не говорим, че освен свежест, планината е доста красива. А да се насладите на гледките, които българските гори и планини могат да предложат, ще Ви се сторят наистина удивителни.

Ала ако трябва да бъдем честни, хотелите по Черноморието съвсем не са по-малко привлекателни. Един хотел в Несебър или къща за гости в Созопол по нищо не отстъпва на тези в планината. Разликата е единствено в това, че тук прохладата идва от морската вода. В крайна сметка трябва да направите един прост избор – прохладен въздух ли обичате повече, или хладината на черноморската вода. Ако не можете да решите – отдайте се на планината тази година, резервирайте си стая в къща за гости Еделвайс в Копривщица например. Убедени сме, че до сега сте опитвали повече морската страна на лятото. Просто разнообразете. Ако по-често посещавате планината пък – отидете на море!

Естествено, най-добре би било ако имате възможността да си осигурите и двете. Имате ли достатъчно свободно време – организирайте си седмица на море и седмица на планина. Често се случва след почивка на море да се чувстваме дори с идея по изморени, отколкото сме тръгнали. За това при излишък на свободни дни – отдайте се и на почивка в планината. Няма как отсядането в комфортна хотелска стая на море, а след това и на планина, да не Ви се отрази благоприятно.

Видяно: 199 пъти

Коментари