kamelia

Няколко причини да изберете Пампорово

Планината е онова приказно място, което винаги ще Ви предложи спокойствие и отдих сред природата. Да си починете от ежедневните проблеми за ден-два е не просто приятно, но и препоръчително. А ние не се сещаме за по-добър начин да се разведрите, от уикенд, прекаран сред природата.

Ако си падате по дългите отпускащи разходки и преходи, то определено трябва да сте почитатели на планинските курорти. Пампорово е място, което би било добре да посетите. Курортът е не много голям, но за сметка на това ще Ви покаже много от приказните Родопи. Разположен в сърцето на планината, Пампорово ще Ви се хареса с атмосферата си, прекрасните си хотелски комплекси, чудесните условия за почивка и основно поради прекрасните си писти и възможности за практикуване на зимни спортове.

Отбичната височина, на която се извисява чудния родопски връх Снежанка, намиращ се в близост до курорта, ще Ви осигури доста писти, от чиито услуги, ще можете да се възползвате през снежните месеци. Тридесет и пет километра от снежни пътеки, ще накарат скиорите да заобичат това място. Сред пистите има подходящи както за по-напреднали, така и за начинаещи спортисти. Но Пампорово е и планинският курорт, най-предпочитан и сред сноубордистите. Просто тук се подслонява прелестната халф-пайп писта за сложни сноуборд трикове, която е единствената засега у нас.

Но не само зимата е подходящо време за почивка в планината. Горещите дни определено са по-поносими тук – на чист, свеж въздух, сред прохладата на гората. Ако се отдадете на почивка в Пампорово, то определено ще усетите колко по-добре ще се чувствате тук – обгърнати сред зеленина и прохлада. Настанете се в някой от прекрасните комплекси тук и се отдайте на релакс. Местенце като Хотел Камелия в Пампорово няма как да Ви остави разочаровани. Изберете си такова кътче, от което да разполагате с панорамен изглед към Родопа планина. Комфортът и забавленията в курортното градче, а и в околностите му, са гарантирани. Разходете се до светилището на древните траки „Перперикон”, запознайте се отблизо с „Момчиловата крепост”, „докоснете” се до звездите в Астрономическата обсерватория – Рожен.

Уверяваме Ви, че ако се спрете на Пампорово като избор за семейната или личната ваканция, то определено няма да съжалявате. Курортът се е погрижил за Вашия уют, спокойствие и забавление толкова добре, че времето, прекарано тук, ще Ви се стори толкова прекрасно, сякаш в сън.

Видяно: 81 пъти

Коментари