Комплекс Косовски къщи

Имат ли почва у нас еко туризма и селският туризъм?

За голямо наше учудване, но и радост, е че българинът сякаш успява да оцени красотата на селото. Все по-популярни стават селският туризъм и еко туризма у нас. Това може да бъде само причина за уважение към народа ни, който наистина е започнал да цени природата повече, отколкото шума и лъскавината на големите градове и курорти.

Комплекс Косовски къщи ще ви върне във времето на Възрожденска България.

Комплекс Косовски къщи ще ви върне във времето на Възрожденска България.

Факт е, че хората се изморяват от постоянното напрежение, от непрекъснатия шум, от рутината в града. Всеки от нас иска малко почивка. И няма как да я намери там, където виковете и хората са дори повече от количеството, на което сме свикнали. Причината хората у нас все по-често да избират селото, е че те започнаха да уважават себе си и свободното си време. Когато се почувствате напрегнати ще предпочетете да отдъхнете на място като село Косово, отколкото в голям град като Пловдив например. Нищо против града – просто не е подходящото място за тази дейност.

Представете си приказна възрожденска къща, прекрасна гледка към планината, животните, птиците, зеленината, целият живот, който кипи тук, и няма жив човек наоколо. Тази картина звучи далеч по-привлекателно, отколкото големия град и неговите типични звуци и начумерени изражения. Прородата е нещо, на което ще можете да се насладите ако отседнете на място като Комплекс Косовските къщи. През стъклената преграда на прозорците в лъскавия хотел няма да видите нищо, от което да трепнете, което да Ви накара да се усмихнете, да се почувствате живи. Ала къщата за гости в Косово например би могла.

Еко туризмът у нас има много добри перспективи за развитие, защото противно на очакваното, българина не познава толкова много от родината, колкото си мисли. Благодарение на еко туризма ще можете да опознаете още по-добре някои кътчета от планините и горите из страната, които са останали недокоснати от човека. Прекрасни места, запазили дивото в себе си.

Тъжно е, че България обръща гръб на селата си. Неприятно е, когато разберем, че има и такива места, където живеят общо петима души. А къщите по тези места преди години са били пълни. Единствения начин да помогнем с нещо на селото е поне да предизвикаме интереса на туристите към него. Да покажем на чужденците и на самите себе си, че селото и селският туризъм си заслужават. Че удовлетворението, което доставят е неописуемо. Че няма нищо по добро, от почивката на село.

Видяно: 138 пъти

Коментари