Банско

Вечната битка между Банско и Боровец

Когато стане време за отпуск през студените месеци, започва и едно от най-трудните издирвания на дестинации и хотели по зимните курорти. Всеки вкъщи застава на твърда, и най-вече различна позиция, относно това кой трябва да бъде курортът тази година. Излишно е да казваме, защото и сами знаете, кои са вечните спорове – Банско или Боровец?

Истински гранд в сърцето на зимната столица на Балканите- Банско

Неописуем лукс ще откриете в сърцето на зимната столица на Балканите – Банско.

Истината е, че Банско притежава наистина повече писти, отколкото Боровец. Седемдесет и пет километра писти никак не е малко. Имайте предвид, че тук се намират и световно известни такива. Дори Световната купа по ски избира Банско за част от програмата си. Боровец стои от другата страна, и макар с по-малко писти, той по нищо не отстъпва. Всъщност Боровец разполага с двадесет и четири невероятни писти – е какво повече може да се иска? Е, и да не искате, Боровец ще Ви предложи и повече. Всички любители на по-екстремните преживявания като че ли предпочитат да се спускат по пистите на Боровец. Да не говорим за възможността тук да изпробвате какво е чувството да направиш ски скок от височина седемдесет метра. Ето това е ужасът на всяка майка, чийто син тийнейджър изпитва голямо желание да изпробва това чувство. А да не говорим, че на татковците им се приисква дори по-често.

И така стигаме до момента, в който по-голямата част от жените гласуват за Банско, а мъжете – за Боровец. И в този момент се сещаме, че зимните спортове не са само за скиорите, но и за сноубордистите, които са често пренебрегвани. Е, в случая и Банско, и Боровец предлагат подходящи писти – чудесно, Банско се връща в играта! Но като че ли Боровец води малко класацията при сноуборда. Тук горе-долу е моментът, в който Ви става ясно, че до консенсус няма да се стигне скоро.

Изборът на хотел сякаш е най-лесният начин да решите спора. Като че ли с този избор, по-често се занимават жените, които обикновено имат и повече изисквания. Хотелите в Боровец и хотелите в Банско са просто изумителни, те няма как да не отговарят на всички Ваши изисквания. И определено няма как да покажете на близките си Гранд хотел Банско, без да получите одобрение от всички членове на семейството за хотела и съответния курорт.

Почивката по зимните курорти е приятна тогава, когато всички са получили поне част от това, което са пожелали. Сигурни сме, че и в Банско, и в Боровец ще Ви бъде безкрайно забавно. Но все пак – ако искате почивка, изпълнена с екстри, комфорт и зимни спортове – Банско. За онези, които поставят спорта на първо място и си падат по екстремното – изборът е Боровец!

Видяно: 352 пъти

Коментари